Geschiedenis

Het prille begin

Er was eens een Limburgse gitarist met de naam Piet Eijkmans (ook wel bekend als Pietje Fender) wie de Limburgse volksmuziek niet bekoorde. Nee, Piet hield van het ruigere werk en na het horen van de ’siepelrockers’ Mooi Wark viel de spreekwoordelijke euro, er zou een nieuwe band komen welke Boerenrock speelt.
Dankzij zijn jarenlange band ervaring had hij snel al een aantal musici om zich heen met dezelfde passie voor de echte boerenrock van Mooi Wark en Normaal met invloeden van Status Quo en AC/DC. Tijdens het nuttigen van een Belgisch biertje kwam de naam naar boven, De Rockduvels waren geboren.

De eerste stapjes

Na een periode van flink repeteren volgt in december 2013 de eerste try-out. Dit eerste beruchte optreden vindt plaats in café De Meister in Geleen.
Het wordt een geweldig succes met een interessante spin off: Een promotie bureau, P.A. met geluidsman en een boekingskantoor meldden zich om hun diensten aan te bieden.
Daarnaast krijgen de Rockduvels een aanbieding om in een studio een aantal nummers op te nemen. De toekomst ziet er goed uit met al diverse boekingen voor 2014.

2014

Op 4 maart start de \’Duvel is Los Tour\’ en verzorgen De Rockduvels een aantal memorabele optredens (Café De Meister, Pension Gubbels, Café ’t Baeske, Weissum Rossl, The Hills, etc.).
Wanneer een aantal leden besluiten de band te verlaten wordt er na het optreden in de Willemstraat @ Gubbels op 14 juni een korte pauze ingelast.
Piet, oprichter en Rockduvel van het eerste uur, is vastberaden om de Rockduvels door te zetten en ook bassist Marcel Pijl besluit om de droom levend te houden.

De onstabiele periode

Het proces van advertenties zetten en audities afnemen wordt helaas opnieuw ingegaan. Diverse muzikanten passeren (dankbaar) de revue in de periode van 2014 tot en met 2016 waarbij er tussendoor nog regelmatig wordt opgetreden.
Ook met de nieuwe bezetting(en) worden er weer een aantal noemenswaardige shows gegeven zoals “in D’r Sjtee Uul” in Landgraaf, Frost-fest in Geleen, De Pul in Uden en Poppodium Volt in Sittard.

Heden

De Rockduvel trein staat met alle wielen op de rails en de nieuwe bandleden hebben met veel plezier plaatsgenomen in de wagons.
De Rockduvels anno 2016 hebben gekozen voor een vaste koers en een herkenbare identiteit. In de nieuwe setlist wordt een gezonde mix van eigen werk en covers van Mooi Wark gespeeld.
Het tot nu toe absolute hoogtepunt was in maart 2016 waar wij voor circa 300 “die hard” fans van Mooi Wark hebben gespeeld op hun eigen fanclubdag. Dit optreden is heel goed ontvangen en heeft een interessante staart gekregen wat te horen zal zijn in 2017 !

Ten slotte willen we ons graag richten naar onze fans die ons nooit hebben laten vallen en steeds zijn blijven geloven in de Rockduvels, wij willen jullie allemaal bedanken voor jullie onmisbare steun
Hou deze website en ons profiel op FB in de gaten, alle aanstaande verassingen zullen hierop gecommuniceerd worden